Havi talpalávaló: Telegram – Sodor a szél

Havi talpalávaló: Telegram – Sodor a szél

Loading

Augusztusi talpalávalónkat BGy, alias Babosi kolléga szállította: "Egylemezes együttes, a Telegram. Nekem nagyon tetszett, bakelit lemezen természetesen meg is van. :)))"

A neten sok infót nem találtam róluk. Annyit lehet tudni, hogy "a zenekart Hirleman Bertalan dobos (ex-Edda, Bikini, Beatrice stb.) hozta létre 1988-ban", a Rossz hír című, egyetlen albumukat pedig 1989-ben adták ki. Azt is írja az interweb, hogy eleinte Marathon névre hallgattak, később lettek Telegram! Kell ennél több? Hadd szóljon!

3 thoughts on “Havi talpalávaló: Telegram – Sodor a szél

  1. Sokáig turkáltam a Youtube-on, mert magyar zenét szerettem volna. Először az Edda hatodik lemezéről néztem ki egy nótát, de aztán ráakadtam erre. Nem is gondoltam volna, hogy valaki ismeri rajtam kívül és még fel is teszi a netre. Egy kis nyári uborkaszedés után a keresetet el kellett valamire költeni. Az itteni Centrum áruházban feltetettem a kipróbálós lemezjátszóra az akkor még köpenyben(!) dolgozó eladóval és az első gitárhangok után már vittem is a pénztárhoz. Mostani füllel meghallgatva jó iparosmunka, semmi több. A keverése már akkor is tetszett.:)))

Vélemény, hozzászólás?