Havi talpalávaló: Radio Panic – Mourning After

Havi talpalávaló: Radio Panic – Mourning After

Loading

Megszokhattátok, hogy Lemúr Miki kőkemény metált tol a talpatok alá, én meg mindenféle érdekességgel próbálok futáshoz valót nyújtani. Nincs ez most sem másképpen, bár az is igaz, hogy ha egy évvel ezelőtt kerül be a Radio Panic a talpalávalóba, akkor ha nem is rockbandaként, de indie-punk formációként Panic Radio néven az gitáros stílust képviselték volna. Aztán jött egy váltás, elektro-pop alapok, Dangerous című nagylemez és vele a nemrég megjelent videoklip a Mourning After. (A váltásról és a Dangerous albumról a Recorderen olvashattok bővebben.)
A nóta tempós, futás alá illik és a klipben is van futás, vagyis rohanás. De nem csak ezért lett ebben a hónapban a választásom, hanem mert a két tag, Budinszky Áron és Sívó Dániel szintén futnak. Áron 2010-ben teljesítette az emlékezetes esős Spar Maratont 4:37-es idővel, Dani pedig mostanában kezdett futni, már ismerkedik a 10 kiri fölötti távokkal, és mindannyian tudjuk, hogy tíz fölött kezd rákapni az ember az ízére, és félmaratonig általában meg sem áll.
Mini-interjú keretében kérdezgettem őket a futásról:

– Dani, hogy megy, rákattantál már, vannak verseny terveid?
–  Köszönöm a kérdésedet! Nagyon rákattantam a futásra! 🙂 Kb. február óta rendszeresen járok futni, ez heti két-három alkalmat jelent, 3 és 5km közötti távokat teljesítek. Verseny terveim még nincsenek, viszont egy váltófutást szívesen vállalnék, meg a terepfutást szeretném még kipróbálni.

– A legfontosabb egy kezdő futónál a cipő, neked milyen csukád van?

– Saucony Progrid Omni 8-as cipőm van, Árontól kaptam. Még nem értek a cipőkhöz, de a szakemberek szerint számomra ez a legmegfelelőbb cipő. 

– Mostanában mindenki Sauconyt vesz, neked kényelmes, elégedett vagy vele?

– Még nincs összehasonlítási alapom más cipőkkel, de teljes mértékben meg vagyok vele elégedve. Kényelmes, profi cipő, csak ajánlani tudom.

– A futócuccok nem ultra divatosok és te divatérzékeny vagy, el tudod képzelni hogy a wearesogoodtogether.hu blogodon egyszer ezüst futócipőt, és 100% poliészter technikai pólót ajánlasz? Tetszenek ebből a szempontból a futócuccok?

– Szerintem a cégek már kezdenek figyelni a külsőségekre, hogy a termékek divatosak és az utcán is hordhatóak legyenek, itt főleg a cipőkre gondolok. Például egyre több Nike running cipőt látok az embereken, felveszik már mindenhova, mert nagyon jól néz ki és kényelmes is. Én például egy Nike Free Run+ 3 (sárga) cipőt szeretnék beújítani mindennapi használatra. Szóval ha nem is technikai részről megközelítve, de lesznek futó cuccok az oldalon, főleg csak olyan termékek amiket az “utcán” is lehet hordani.

– Áron te nagyon laza cuccokban futsz, el sem tudtam hinni, hogy pamutpólóban és oldalzsebes nadrágban lehet maratont futni. Neked kényelmesek ezek a cuccok?

– Maratonnál azért vigyáztam mit veszek fel, de max 10-15 km esetében a “mindennapi” ruhákat preferálom. Sokkal kényelmesebb egészen addig amíg szét nem dörzsöl, de ez a veszély már csak a nagyobb távoknál fenyeget…

– Milyen futócipőd van?

– Adidas Marathon 10. Nagyon kényelmes cipő. A dizájnja “utcaibb” mint a tipikus futócipő, de a biztonság kedvéért nekem egy kellően ronda hupikék változat van…

– Mennyit futsz mostanában? Malőr kutya hogy bírja, nem macerás ebbel futni?

– 5-10 km-es nagyságrendek kb heti 2x. Malőrrel lassabb a tempó (wc-szünet, kereszteződéseknél megállni, stbstb) de nem versenyzem, úgyhogy abszolút nem macerás. Persze ha reális időmérést akarok akkor kutya nélkül futok…

– Versenytervek? Lesz Radio Panic csapat a maraton váltón?

– Pontos terv még nincs, de harmadik emberrel kiegészülve biztosan láthatóak leszünk majd valamelyik versenyen.

– Hogy bírtátok a klipben a futkározást?

– Hát a futással közben nem volt gond, de utólag azt alaposan megéreztük, hogy végedményben utcai ruhában/cipőben órákon keresztül sprinteltünk (igaz, kis részletekben, de nagyon sokat). Mindketten másfél-hétig izomlázzal szenvedtünk…

– Köszönöm srácok és további jó futást!

Mi pedig lássuk-halljuk júniusi talpalávalónkat a Radio Panic: Mourning After című számát.

A Radio Panic koncerten egyébként sokszor vegyíti a korábbi hangzást az új elektro vonallal, Dani több szám alapját basszusgitáron nyomja, Áron gitározik, a dob pedig élőben szól a hihetetlenül pontosan játszó Benedek Tamás jóvoltából, aki a Neo zenekarból is ismerős lehet. Stúdióban készült  a Mourning Afterből egy ilyen hangszeres verzió is. 

One thought on “Havi talpalávaló: Radio Panic – Mourning After

Vélemény, hozzászólás?