Futás reggel paxig.

Futás reggel paxig.

Loading

Dobzséval úgy gondoltuk tegnap, hogy reggel még nem lesz egymillió fok meleg, így hajnali hétkor egy másfél órás futáshoz készültünk. A titkos edzéstervet most hanyagoltuk, útvonalunk megint fundoklián túli, mert arra a gáttal ellentétben nem számítottunk sok szúnyogra. Szúnyogok nem is voltak, de az az egész egy rohadt nagy, sunyi emelkedő. Azt gondolnád síkon futsz, és de szarul megy, közben a fundoklia után is egyfolytában emelkedik az egész, de csak úgy titokban, tudat alatt. Csak azt érzed, hogy fárasztó, és nem gyors a tempó.
Az M7-en átjutva most nem a a levendulás felé kanyarodtunk, hanem sóskút felé balra  a lejtőn (végre lejtő, hoppá ez visszafele emelkedő lesz…!). Dobzsénak eszébe jutott, hogy itt régen vki vmiért kirakott egy rohadt nagy PAX feliratot cserjékből, amit frankón látni lehetett az M7-ről. Az útvonal készítésekor vettem észre, hogy a gmapen is teljesen jól olvasható! 😀 Pont ott fordultunk meg 45 perc elteltével. Legközelebb jobb tempóval el kell jutni a műútig ugyanennyi alatt!
Visszafele természetesen gyorsabbak voltunk, de kerültünk kicsit, mert már nagyon tűzött  a nap, és árnyékosabb utakat kerestünk. A sűrű, fekete hajú Dobzse barátom fehér futósapkáról álmodozott… 🙂

idő: 01:29:40
táv: 15.95 km
tempó: 05:37
edzésnapló: http://edzesonline.hu/edzes/403886
útvonal: http://www.futoterkep.hu/futas/gn4kr0/

Ez a tempó maratonra, arányos lassulással számolva kb. 4 óra 16 percet jelent,  átlagban 6 perces kirikkel.

Vélemény, hozzászólás?