Felmérések

Felmérések

Loading

– 14,5 km futás
– 1h 30’ alatt

Vasárnap ismét elindultam futni, azzal a szándékkal, hogy nagyjából feltérképezem a magasles utáni erdőt, ahol nemrég az emlékezetes 35 km-es kocogás nagy részét töltöttük. Az Google Maps ugyan remek szolgáltatás, de az egész erdő (a Biai-erdő, mint később megtudtam) egy nagy paca rajta, az utak fölött nyilván összeborulnak a fák, madártávlatból semmi sem látszik.

Úgyhogy nagyon elmésen beszaladtam pár tíz métert az összes ösvénybe, ami keresztezte az utamat a magaslesig és azon túl, abban a reményben, hogy a GPS által rajzolt ábrából lehet következtetni valamiféle struktúrára, és ez alapját képezheti a további változatos útvonalú futásoknak. Így is lett, íme:

futas.jpg

Egy helyen, kb. 2,5 km-nél kénytelen voltam egy kicsit tovább futni, mert alig fordultam rá az ösvényre, egy félmeztelen, izzadt sporttárs lihegett velem szembe, és elég fura lett volna, ha azonnal sarkon fordulok, és elkezdem követni.

A magaslesnél láttam, hogy nemrég szórtak ki friss kukoricát a helyi faunának, ez egy kicsit elgondolkoztatott, de végül haladtam tovább az eredeti elképzelésnek megfelelően, és igyekeztem a legkevésbé hasonlítani egy vaddisznóhoz. Elsunnyogtam a Dobogó-hegy lábánál (kemény 321 méter, elég komoly hegy), és kb. a volt légvédelmi rakétabázis előtt fordultam vissza (a helynevek tekintetében azóta vagyok ilyen okos, amióta szert tettem egy Budai-hegység térképre).

Összességében klassz volt, megyek máskor is futni.

Hétfőn hasonló jó élményben volt részem, elzarándokoltam a Vasas Pasaréti Sportcentrumhoz, a Cardio-Control Kft.-hez komplex terheléses vizsgálatra. Azért ide, mert a tavalyi maraton (vagy a Tóparti Futóparti?) befutócsomagjában lapult egy ide szóló 30%-os kupon. A vizsgálat szerencsésen lezajlott, nem haltam meg a futópadon, és a jófej doki (dr. Kováts Ákos kardiológus, megérdemli, hogy leírjam a nevét) megnyugtatott, hogy jó kondiban vagyok, és — ami a legfontosabb — koszorúér elzáródástól sem kell tartanom. Semmi akadálya hát, hogy induljak az októberi maratonon.

Fussatok ésszel ti is!

21 thoughts on “Felmérések

  1. @Lemúr Miki: @rrroka: Üdv! Én androidos telefonra a Locus (Pro) programot ajánlom. Alapból be lehet alá tölteni a turistautak.hu térképeit (Térképek/Online térképek/Turaterkep/Relief). Gyakorlatilag naprakész online turistatérkép, a program pedig megmutatja rajta, hogy éppen hol vagy. Ezen kívül tud még sok minden mást is. Pl. otthon Wifi-n előre le lehet menteni egy kivágatot és akkor út közben nem kell mobilnet sem. Én a Runtastic mellé használom, terepen, ha nem teljesen világos, hogy éppen hol is vagyok.

  2. @rrroka: Örülök. Az offline térképek létrehozását a Térképek/Online képernyőn kell kezdeni. Fent van egy kis letöltés ikon. Ezután lehet kijelölni, hogy melyik területet szeretnénk, majd meg kell adni az elérhető nagyítás mértékét. Nagyobb zoom lehetőség -> nagyobb állomány. Én általában az utolsó, 5. szintet már nem kérem. Az offline térképet el kell nevezni, ezután a Térképek/Személyes fülnél választható ki használatra.

Vélemény, hozzászólás?