Félmaraton uzsonnára

Félmaraton uzsonnára

Loading

Az orfűi tivornya és a tegnap esti 30Y üldögélős MÜPA koncert után, ma már muszáj volt futni menni. Egyszerűen nem halogathatom az edzéseket, mert be fogok megint szarni a maratontól. Muszáj lesz nevezni is hamar, mert ha húzom az időt, képes vagyok megint ellógni, pedig ezt idén meg kell csinálni!
Elvileg négyen indulunk a szeptember végi Spár Maratonon: Áron, Dobzse, Lemúr Miki és én, a Lem úr kivételével mind maratonszűzek vagyunk, így nyilván fosunk. Áron mostanában nem fut, ellenben sokat bringázik, Dobzse edz, ahogy ideje engedi (hogy állsz a titkos edzéstervvel? szerda reggel, hm…?), Lemúr Miki nagyon belecsapott a lecsóba. Rég volt olyan, hogy Miki többet fut egy a hónapban, mint én. A június nálam hagyományosan pihenő hónap, előző évben alig 32 kirit tettem a számlálóba némi sérülés és sok nyaralás okán, 2008-ban pedig egy métert se, igaz akkor a lagzival voltunk elfoglalva, utána meg ugye nászút, amikor nem kifejezetten sportol az ember… 😉


Sár

Középfölde stílusú kapu

Szóval ebéd után egy jó kávé, egy óra pihi, aztán kitaláltam, hogy Lemúr Miki fundoklián túli útvonalát tetézem egy felső-alsóvölgyi utcás visszatéréssel, közben pedig elkalandozok eddig ismeretlen területre is, a Tetőfedő utca felé. Miki, Dobzse, erre majd menjünk együtt is! Olyan helyeket láttam, amiket nem is gondoltam volna, erdő, mező, sár, hidroglóbusz, milkós kecók, kovácsoltvas kapu középföldéről és úttalan utak! Királyság!
A futásra alaposan felkészültem, két flakon isoital és egy decathlonos energiaszelet is volt nálam, telefon a zenéhez Ferenci György és Rackajam MR2 Akusztik felvételével betárazva, zsepi, csuklópánt, elszántság, komor tekintet.
A pia kevés volt, egy óra után elfogyott, a csokis-narancsos szelet iszonyú finom, és nagyon jól esett. A futás is, bár a szokásos egy óra tíz perces lábujjfájásom most majdnem fél órán át kínzott lefele, és végül meg kellett állnom kicsit megmasszírozni, és átkötni a cipőmet szorosabbra.

Nem is tudok többet rizsázni, 158-as pulzussal, 5:33-as tempóval toltam, a majdnem félmaratont. Ez a sneci féle versenyidő tervező szerint kívül van ugyan a 4 órás időn, de  ki a  fenét érdekel? 🙂
Jó volt, bákker! 😀

idő: 01:56:00
táv: 20.9 km
tempó: 05:33
zene: Rackajam
edzésnapló: http://edzesonline.hu/edzes/401806
útvonal: amit ezennel elnevezek Fundokliás Nagykörnek

10 thoughts on “Félmaraton uzsonnára

  1. No végre!!! azt hittem már sose kezdtek neki úgy rendesen a maraton felkészülésnek. Jó ez a 2 órán belüli idő. Nekem a félmarcsinál általában 15-20 percet ad a verseny szelleme-varázsa-stb. Maratonnál meg kb 10 percet a felénél. Úgyhogy máris kikalkuláltuk, hogy majd’ 1 órával vered Winklert… :)))

Vélemény, hozzászólás?