Félig végrehajtott terv

Félig végrehajtott terv

 18 

Sajnos csak félig jött be a terv, én el tudtam menni futni tegnap, de Lemúr Mikinek más dolga volt, így magányos futó voltam a szemerkélő esőben. Egyedül fundokliába nem megyek ilyen őszi téli tavaszi korán sötétedős időben, hiába nyílik már egyes helyeken az ibolyát beelőzve a hóvirág. Marad a gát, a maga kicsit monoton betoncsíkjával.
A chifutás könyvben egy nagyon nem tetsző fejezethez jutottam, itt ugyanis azt taglalják, hogy milyen ritmusban kéne futni, ami még nem is baj, de javasolják a metronómmal futást. Hát (ide most képzeljétek el, ahogy Besenyő Pista bácsiként lengetem a kezem) noooormális?! Metronómmal? Hát errefele még buszom sincs, nemhogy metróm! Komolyra fordítva a szót, sehogy sem tudom elképzelni, hogy tikktakkolásra fussak, a Chifutás index fórumon mégis olyanok is elkezdtek metronómot hallgatni, akik mindeddig bőszen köpködtek a zenével futásra, merthogy akkor nem tudnak kellően befelé figyelni. Én maradtam a zenénél (Agnus Dei – Minden), és kíváncsiságból néha megszámoltam a lépteimet. Egész egyszerűen nyolc ütemet számoltam, és az ujjaimon tartottam nyilván hányszor ismétlem ezt. Az jött ki, hogy ha a versenyeken használt apró és takarékos, surranós lépteimmel megyek, akkor pont 180 lépés/perc a ritmusom, ami a chifutás könyv szerint a tökéletesség elérése.
Meg vagyok nyugodva.

Idő: 01:16:56

Táv: 14.5 km

Tempó: 05:18

13 thoughts on “Félig végrehajtott terv

 1. Nekem ez kínai(érted: chi-kínai. bocs).
  Próbáltam egyszer zenére futni, az is szar volt számomra(mielőtt ősi ellenek kereszttüzébe kerülnék, a mondatvégi hangsúly a számomra szón volt 🙂 ), az meg teljességgel felfoghatatlan, hogy azt számolgassam hányszor csapódom a szépséges futóterep talajába percenként…
  Berzenkedem, s lehet szarabb futó leszek eme tudás megszerzése hiányában, de pont leszarom.
  Klasszikusokat idézni csak szó szerint:
  “Fuss ahogy jólesik!” 😉

  Szép hétvégét mindenkinek!

 2. @saaby.: igazából nem zenéRE fut az ember hanem zenéVEL, úgy már tök más. én azért szeretem, mert szinte soha máskor nem tudok zenét hallgatni, mert csak szól a háttérben.

 3. @rrroka: Csatlakozom.Ebben a rohanó világban én is csak futás közben tudok-tudtam zenét hallgatni!És ha már szól a zene nem számít a ritmus az jön magától, csak a rock, mondjuk Tankcsapdával füszerezve: )

 4. Kepzeld Rrroka, az a chi futos konyv otthon Egerben megtalalt engem egy konyvesboltban, pedig teljesen masert mentem be:) Szoval amig rehabilitalom a csipom (szepen javul, mar alig faj) addig en is okosodok es februarban kichisedve kezdem ujra.

 5. @borboleta: remek! van benne pár nekem nem annyira érthető dolog (pl a medence vízszintezése, dehát az mindig ízszintes! nemértem!), de a rövid léptek, laza bokák, enyhe dőlés az szerintem tök világos, és ugy néz ki hatékony is.

 6. @Joe.: ja, de nem erről az oldal irányról van szó, hanem előlről-hátra. nézegetem a képeket és a helytelen pozícióhoz gyakorlatilag a kitolja a hátsóját és homorít, a helyes meg az amikor rendesen áll. azt írja ha kitolja vki a seggét kifolyik a csí. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük