Érdi hendikep útvonaltérkép

Érdi hendikep útvonaltérkép

Loading

Komoly, fáradtságos és aprólékos munkával sikerült egy egészen pontos térképet készítenem az Érdi Hendikep útvonaláról. 🙂
A rajt után egy lankás földúton futunk a levendulásig, majd ott jobbra bevetjük magunkat a fenyvesbe. Az erdőn átcikázva kilyukadunk a lövészárok mellett vezető úton, majd arról balra lekanyarodunk a lövészárok mentén. Átugorjuk az árkot, és a mészköves talajon haladunk, majd megint átvetjük magunkat a lövészárkon. ez itt egy kis közös szakasza  visszaúttal, majd elkanyarodunk jobbra be az erdőbe. Az ösvényt követve nagy balossal fordulunk vissza, majd egy köves lejtő következik. Az aljában S kanyar romos épülettel, utána egy kis erdőn átvágva megint egy földútra érünk. Ezt követve eljutunk a domb lábáig, ami először enyhén elemkedik, majd bekeményít, és végül alig lehet megfutni. A tetején átugrunk a lövészárkon, és egy rövid ideig az ideúttal közös szakaszon futunk, de nem térünk le arra ahonnan jöttünk, hanem egyenesen megyünk megint a fenyvesbe. A fenyvesbe kicsit kanyarog a pálya, egy tisztás, majd megint fenyves után kijutunk a levenduláshoz vezető földútra. Ott egy nagy balkanyarral ráfodulunk az ideúton már megismert kicsit dombos földútra és behajrázunk a célba.
 

www.futoterkep.hu/utvonal/glajs9/

13 thoughts on “Érdi hendikep útvonaltérkép

 1. Sziasztok! Ha érdekel benneteket, írok egy kis beszámolót a balatoni 4 napról. Mivel a futóblogon szerintem DaMartian úgyis előbb-utóbb posztol egyet, úgy gondoltam inkább itt osztom meg tapasztalataimat. Már ha elfogadjátok. Ha nem az se gond… Az első nap már majdnem készen van.

 2. rrroka, én egy ilyen 5km távon szeretnék valamikor debütálni – menne hosszabb is, de először inkább szeretnék biztosra menni…egy dolog megy viszont még nehezen- az emelkedő…megnéztem a térképed, az adatoknál nem, de a leírásodban szerepel, hogy emelkedőböl van rendesen…akkor hol találok olyan jó kis 5 km körüli távot versenyen, ahol szép sík terepen kocoghatok a célig?

 3. @Leggy: minden hónap első szombatja, margitszigeti hendikep: futni.hu/
  ideális, mert nem vagy egyedül tök sík, mérik az időt és a fejlődést havonta.
  egyébkén a domboktól nem kell félni, ha nem megy le kell lassítani, ugyanúgy, mint a síkon. de edzésen nagyon jó erőnlétet ad. aki dombos pályán tud futni tíz körül annak egy sík 12-14 meg se kottyan.
  egyébként itt konkrétan 500 méter emelkedő van, és a vége tényleg durva, de azért megoldható legfeljebb sétál az ember, februárban a hóban én is sétáltam vagy húsz méteren.

 4. @rrroka: na,ezt nevezem motivációnak: tegnap elolvastam amit írtál, kimentem szaladgálni terepre, lefutottam 12 km-t (ez nekem egyéni csúcs) amiből 3x dombon kellett felfelé futni (kicsit sétáltam, de nem több mint 20 m-t) és közben nagyon-nagyon jól éreztem magam 🙂
  Jobbulást a lábadnak!

Vélemény, hozzászólás?