8 thoughts on “Én ilyen régimódian szeretem tervezni a versenyfelkészülést. #futás #terepfutás

 1. @snatch_: hát még csaka hetek vannak benne (balra kezdődátum jobrra befejező), meg az ismert versenyek, meteor50 TT, spar maraton, meg a jövőheti pályabejárás. majd ide kerülnek a heti edzéstervek, mert nem tudok jelenleg több hétre előre gondolkodni, nem tom melyik héten mennyi időm lesz, így majd optimalizálom az edzéseket. 🙂

 2. @rrroka: Hááát, ha már edzéstervnek hívod, szerintem adj meg legalább heti adagokat-terhelést előre, aztán majd elosztod szabad idő függvényében!:)
  Amúgy ez akademikus okoskodás csak részemről, spec. subtotal 100m-t tudok futni. A rehabilitációs gyakorlatokat viszont szívből ajánlom mindenkinek, nagyon jó nyújtó-erősítő program:

  szabomed.hu/Betegtajekoztatok/Betegtajekoztato-Kulbokaszalag%20rehabilitacio.pdf

  A második oldal végén kezdődnek a gyakorlatok, pl. a lábboltozat-emelő izmok erősítésénél a kukacszerű talpmozgás nagyon komoly pár perc után. Az achilles,térdhajlító nyújtás persze alap lenne, de nagyon sokan kihagyják. Próbáljátok ki ti is! 🙂

 3. @saaby.: a heti adag nem is rossz ötlet! 🙂 általában vasárnap már látom, hogy miként fog a hét alakulni, szóval ki lesz ez töltve hetente. A futók kézikönyvében lévő maratoni tervet fogom követni megint, kicsit erősebbre véve, több tereppel, hosszabb hosszúkkal.

 4. Olyan regen jartam mar erre, hogy ihajj! (jobb hasonlat nem jutott eszembe…) Mondhatni, annyit dolgozok, hogy mar az ivas rovasara megy! 🙂
  @rrroka: erös ösz lesz, ezeket vegigmenni. Iden meg szerettem volna egy maratont futni, de ez eleg eselytelennek tünik mar.

 5. Nem olvastam végig a blogot ezért előre bocsi ha mellé lövök.
  Piros előtt én már nem erőltetnék egy utcai aszfaltos sík versenyt. Csak terepen futnék, sok szinttel, jobban megismerve a Budait és a Pilist.
  Kettő 30-40 kilis tt-ket futnék, h tudjam mi következik be 2-3óra futás után. Mert jó ha tudja az ember a kezdeti fáradtság az idő előre haladtával nem nő arányosan. Csakhogy ha ezt nem tudja az ember és neki ugrik egy 85 kilis “versenynek” akkor igazán kétségbe tud esni 3 óra fáradtság után.

 6. @terepfuto: köszi! minden jó amit írsz, egyetértek. 🙂 megyek a pirosig meteor50 TT-re, meg esetleg trans pilisre. a maraton szinte kötelező, futónagykövet vagyok Érden, többen elsőbálozók a futócsoportból, megyek támogatni, de nem török most PB-re.
  50 km körüli távokon már van 3-4 tapasztalatom, vmennyire képbe vagyok, de tényleg kéne még egy hosszú terep a meteoron kívül.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük