8 thoughts on “Én ilyen régimódian szeretem tervezni a versenyfelkészülést. #futás #terepfutás

 1. @snatch_: hát még csaka hetek vannak benne (balra kezdődátum jobrra befejező), meg az ismert versenyek, meteor50 TT, spar maraton, meg a jövőheti pályabejárás. majd ide kerülnek a heti edzéstervek, mert nem tudok jelenleg több hétre előre gondolkodni, nem tom melyik héten mennyi időm lesz, így majd optimalizálom az edzéseket. 🙂

 2. @rrroka: Hááát, ha már edzéstervnek hívod, szerintem adj meg legalább heti adagokat-terhelést előre, aztán majd elosztod szabad idő függvényében!:)
  Amúgy ez akademikus okoskodás csak részemről, spec. subtotal 100m-t tudok futni. A rehabilitációs gyakorlatokat viszont szívből ajánlom mindenkinek, nagyon jó nyújtó-erősítő program:

  szabomed.hu/Betegtajekoztatok/Betegtajekoztato-Kulbokaszalag%20rehabilitacio.pdf

  A második oldal végén kezdődnek a gyakorlatok, pl. a lábboltozat-emelő izmok erősítésénél a kukacszerű talpmozgás nagyon komoly pár perc után. Az achilles,térdhajlító nyújtás persze alap lenne, de nagyon sokan kihagyják. Próbáljátok ki ti is! 🙂

 3. Nem olvastam végig a blogot ezért előre bocsi ha mellé lövök.
  Piros előtt én már nem erőltetnék egy utcai aszfaltos sík versenyt. Csak terepen futnék, sok szinttel, jobban megismerve a Budait és a Pilist.
  Kettő 30-40 kilis tt-ket futnék, h tudjam mi következik be 2-3óra futás után. Mert jó ha tudja az ember a kezdeti fáradtság az idő előre haladtával nem nő arányosan. Csakhogy ha ezt nem tudja az ember és neki ugrik egy 85 kilis “versenynek” akkor igazán kétségbe tud esni 3 óra fáradtság után.

 4. @terepfuto: köszi! minden jó amit írsz, egyetértek. 🙂 megyek a pirosig meteor50 TT-re, meg esetleg trans pilisre. a maraton szinte kötelező, futónagykövet vagyok Érden, többen elsőbálozók a futócsoportból, megyek támogatni, de nem török most PB-re.
  50 km körüli távokon már van 3-4 tapasztalatom, vmennyire képbe vagyok, de tényleg kéne még egy hosszú terep a meteoron kívül.

Vélemény, hozzászólás?