Első futás utolsó nap

Első futás utolsó nap

Loading

M barátommal a Decathlon felvásárlása után összehoztunk egy első futást az év utolsó napjára. A terv 5km volt a duna-gáton. Az esetről M így számol be:

"Első felkészülési futásom, de nevezzük inkább laza kocogásnak. Mondjuk így nagyjából 15 év kihagyás után annyira nem rossz, tekintve, hogy még aktív atléta koromban sem szívesen futottam 2-3 km-nél többet. Igazság szerint, amikor Róka barátom közölte, hogy ekkora távval kezdünk, akkor nem hittem, hogy bírni fogom, mert eléggé lepukkantam az utóbbi pár évben. Viszont nem erőltette a tempót, a cél tényleg csak az volt, hogy menjünk végig és ha túlzottan kifáradok, akár sétálhatunk is néha. Nem volt szükség rá 🙂 "

Azt hiszem ez a tempó elsőre elég ügyes teljesítmény. A felkészülés céljának most az áprilisi vivicitta 12 km-t tűzöm ki. Én megmondtam, hogy 5 kirit mindenkinek le kell tudni futni!

– dátum: 2009.12.31
– táv: 5km
– idő: 33:35
– tempó: 6:43
– pálya: http://futoterkep.hu/utvonal/gjz69o/
– edzésnapló: http://edzesonline.hu/edzes/294319

2 thoughts on “Első futás utolsó nap

  1. Sziasztok, gratulálok M barátodnak…csak igy tovább…És minden elismerésem a tiéd, szép távokat mész, egy jónéhány naplodat elolvastam…! A segitségedre lenne szükségem :), én fél éve kezdtem futni heti 3 alkalommal 7km idö 45-50 perc,nagyon megszerettem a futást, az elétem része lett,2 hétig nem birtam futni mert a talpam anyira megfájdult hogy szinte menni is alig birtam,még most se mult el teljesen,de szilveszterkor mentem egyet!A sérülés abból addódott, hogy csak egy régi majdnem kidobott sportcipöben futok…Mostmár a laikus fejemmel rájöttem nagy hiba volt, ezért szeretnék vásárolni cipötől kezdve, komplett ruházatott… a gond itt kezdödik hogy méret nekem nem igazán van,mivel 210cm-es vagyok … :(, cipöt nagy nehezen találtam Saucony ProGrid Jazz 12 futócipő, US 14-es méret! mi a véleményed a cipöről?vagy mit ajánlanál?és ruházatott hol tudnák beszerezni nagy mérettet XXXL.Válaszod elöre is köszönöm! további sok sikert, jó futás 🙂 üdv : mail cimem : domiedy@gmail.com

  2. @Edy26: szia Edy!
    először is hajrá a futáshoz, másodszor is lebaszás a rossz csukáért! nagy-nagy lebaszás!
    a magasságodhoz nyilván komolyabb súly is tartozik, azzal meg nem lehet szórakozni, tönkre teszi a térded és a bokád is egy idő után.
    nos azt nem írtad bp-i vagy-e, de ha igen akkor könnyű a dolgod, két decathlon és sok futóbolt áll rendelkezésedre. a tízpróbásoknál jan. 7-től lesz nagy leárazás,a nike boltokban már most 50-70%-os akció van.
    én mégis a spuri futóboltot (http://www.futanet.hu/cikk/14), vagy a saucony kereskedést (http://www.saucony.hu/) ajánlanám, mert ott szigorú szakemberek adnak tanácsot a te speciális esetedhez.
    a progrid a cipőnél annyit jelent, hogy pronáló , befelé dőlő lábhoz van (http://www.edzesonline.hu/cikk/109/futocipo_valasztas), szóval ha tied ilyen, akkor neked való, a grid pedig vmi szuper technikára utal, gondolom.
    ajánlani én így nem merek, nem is tudok, a cipőket mindenképpen fel kell próbálnod! legyen egy számmal nagyobb a lábadnál, és kényelmes legyen.
    ruhaméret választék szerintem van a dekákban, de megmondom őszintén az L-es méret felett én nem nagyon figyeltem.
    hajrá! 🙂

Vélemény, hozzászólás?