Csonthártyagyulladás a Kalenji futócipőtől?!

Csonthártyagyulladás a Kalenji futócipőtől?!

Loading

– 9,5 km futás
– 49′ alatt

Szombaton megvolt az október 7-i maraton előtti utolsó edzésem. Rrróka azt mondta, hogy vagy egy hosszú lazát, vagy egy rövid intenzívet kéne futni. Ő persze otthon maradt, én meg a második lehetőséget választottam, elrohantam a Fundoklián keresztül az autópályáig és vissza. (Egyébként mióta hallgatok én Rrrókára? Ez most elgondolkodtatott.) A terep itt szolidan, de kitartóan emelkedik a felüljáróig, visszafele pedig pont ugyanannyira lejt, és ennek köszönhető — meg a rossz formámnak — hogy nem sikerült 5 perces km-eket futnom, csak 5:09-eseket. Másfél percet le kéne faragnom ebből az időből, egyszer megcsinálom, ha a fene fenét eszik is.

Rrróka még azt is mondta, hogy a blogmotor statisztikái szerint a “Kalenji futócipő” és a “csonthártyagyulladás” kifejezésekre keresnek rá a legtöbben, akik a blogra keverednek. A bejegyzés címével ezeknek az érdeklődő embereknek szeretnék segíteni, hogy még többen idetaláljanak, — magasba emelve a minőségi internetes tartalom fényes lánggal lobogó fáklyáját.

Egyébként se csonthártyagyulladásom, se Kalenji futócipőm sem volt soha. Szinte leírtam, hogy “és nem is lesz”, de nem akarok rossz színben feltüntetni valamit, amiről nincsenek közvetlen tapasztalataim. Lehet, hogy egyszer adok egy esélyt a csonthártyagyulladásnak, ki tudja. 

16 thoughts on “Csonthártyagyulladás a Kalenji futócipőtől?!

 1. na tessék! már tavaly is mondtam, hogy visszavonhatatlanul celebek lettetek, erre itt ez a Blikkes címadás.
  Végül is a főcím jól mutat, a vásárló ugrik, aztán amikor belelapoz az ember, akkor kiderül, hogy csak 3 dologról nem lesz szó: Kalenji cipőről, csonthártya gyulladásról, és arról, hogy a Kalenji csonthártya gyulladást okozna 😀

 2. Valaki biztos veszi a Kalenji cipőt, mert még ne álltak le a gyártásával. Ráadásul nem is olcsó és egyre jobban néznek ki. A Decathlon adhatna tesztelésre néhányat! :))
  Nálunk 10%-kal vezet az “imvns” kulcsszó, de nem tudom, mit jelent. Utána a Mizuno minden kombinációja. Az olvasók 4,29%-a a Hosszútáv blogról jön. :))

 3. @BGy: Múltkor voltam életem első szervezett terepfutásán (egy TT), és ott mintha több kalenji cipőt is láttam volna (felszerelést meg rengeteget), az eredményük/tempójuk alapján nem is kezdőkön.

  Tényleg érdemes lenne egyszer kipróbálni őket, ha top darabokat nem is verik, nem biztos, hogy a hervis féle helyeken árult Nike/Adidas/etc (idehaza ugye leginkább ez van) belépő darabokat nem nyomják le simán árban és teljesítményben is.

 4. A maximális keresőetetéshez be kellett volna címkézni a posztot még a kalenji és a csonthártyagyulladás címszóval is, és a végére az ajánlott cikkekhez ezt a kettőt betenni. 🙂 Egyébként kalenji kulcsszóra első helyen jövünk, megelőzzük a decathlont. 🙂

  @pannonfunk: nagyon kíváncsian várom, hogy mit fog futni. Én egész derekasan edzettem, de azzal fenyegetett, hogy nem szeretne mögöttem beérni. Namost vagy elit zónából indul, vagy nem tudom hogy lesz ez, de ha összejön írunk egy egészen rövid könyvet a Lemúr Miki-féle edzésmódszerről…

  @viito: igen-igen a celebségre hajtunk. 🙂 szerintem a drágább kalenji futócipők jók lehetnek, próbáltam már ilyet egész kényelmesnek tűnt, de árban már ugyanott volt, mint egy márkás csuka. az olcsók azok nagyon kényelmetlenek voltak, el sem tudom képzelni, hogy lehet bennük futni.

 5. Kiváncsiságból megnéztem én is a statisztikákat (bár mostanság nem blogolok valami sűrűn)
  A legtöbben Gabesz oldaláról jönnek hozzám, de a hosszútáv blog a második! 🙂
  Valamint meglepő módon a “bozót” kulcsszóra keresve jutnak hozzám a legtöbben :)))

Vélemény, hozzászólás?