…gerinctorna, azaz hova tűntek az izmaim?!

…gerinctorna, azaz hova tűntek az izmaim?!

Loading

Az új évet nagyon jól kezdtem, egyik reggel meghúztam a derekamat, egy hétig nemhogy a futás, séta is alig ment. Szinte ugyanebben a pillanatban jött az ajánlat a futócsoport számára, hogy az Érd Arénában ki lehet próbálni Noémi gerinc és streching tornáját (hetente háromszor, NoNó életmód: http://nonoeletmod.blogspot.hu/). Én még nem voltam formában, így megint egy kiküldött tudósítót kértem meg, hogy adjon nekünk helyzetjelentést.

Kata beszámolóját olvashatjátok.

nono-gerinctorna.jpg

Most tavasszal lesz három éve, hogy tudatosan futok. Ez heti három futást jelent, összesen kb. 40-60 km-t hetente. Szerencsémre olyan futótársakkal vagyok körülvéve, akik nem engednek csüggedni, leállni, de elrohanni sem.
„A futás az futás és kész”, gondoltam mostanáig. Csinálni kell rendszeresen, kitartással, némi tudatos étkezéssel párhuzamosan, aztán majd működik….
…egy darabig!
Nálam is elérkezett az a pont, hogy el kellett gondolkodnom, hogyan tovább. Akarok-e valamit kezdeni a futással? Két teljesített maratonnal, sok 30-35 km-es távval, és hétvégi félmaratonokkal zártam a második futóévemet. Na, itt jött el az igazi tudatos futás/edzés ideje. A „megyek előre, mint a gőzgép” nem fog működni hosszú távon, illetve nem hoz olyan fejlődést, mint vártam.
„KERESZTEDZÉS” mantrázzák sokan az évek óta futók közül.
OK! Akkor keresztedzzünk, de mit? Hol? Kivel? …és mint a futóéletem minden hasznos információját, most is egy futóedzés alkalmával hallottam először a gerinctornáról.
Az érdi Arénában hétfőn és csütörtökön van lehetőség megmozgatni magunkat. Múlt hétfőn kipróbáltuk néhányan. Ó, te műanyag szagú tornaszőnyeg!!!
De rég volt alkalmam tíz centiről nézni a polifoam szőnyeg apró szemcséit! Nóémi határozott, de végtelenül kedves irányításával egy teljes órán át mozgattuk meg izmainkat, tartószalagjainkat fentről le és lentről fel.
Hova tűntek az izmaim?!
A futás okozta itt-ott bemerevedett izmok fokozatos nyújtásával, az igazságtalanul elhanyagolt felsőtest, kar, váll és hátizmok teljes felébresztésével alaposan megizzadtunk. Apró pici mozdulatok egy kézi súlyzóval… A fekvőtámasznak induló tartásban csak úgy lenni egy percig… /plank/ . Kihúzott háttal, behúzott hassal állni váll szélességű terpeszben… nyugodtan! Arccal a padlón fekve emelgetni a fejünket tarkóra tett kézzel, és váltott lábbal…
Ok! Ne mosolyogj! Ezek innen olvasva a nyugdíjas klub délutáni sport foglalkozásának tűnnek. De nem az! Az óra után végre szabadon mozgott a nyakam, tónusban voltak az izmaim. Nagyon élveztem, hogy remek zenére, szakszerű utasítások alapján alaposan átmozgathattam magam. Én biztosan rendszeresen menni fogok! Csak javasolni tudom mindenkinek! Aki futó annak azért, aki nem, annak meg azért!

Meg vannak az izmaim!!!! Köszönöm szépen Noémi!

nono-gerinctorna2.jpg

2 thoughts on “…gerinctorna, azaz hova tűntek az izmaim?!

Vélemény, hozzászólás?