9 km beszélgetős futás

9 km beszélgetős futás

Loading

– 53′ alatt

Este 6-kor indultunk futni Rrróka barátommal. Eredeti tervünk az volt, hogy a Fundoklia-völgy csendjét verjük fel a trappolásunkkal, de hamar beláttuk, hogy valószínűleg eltévednénk a sötétben, így inkább nyugis mellékutcákon futottunk az autópályáig és vissza. A gödrök miatt lassú tempóban, közel 6 perces km-ekkel futottunk, de legalább volt időnk a beszédtémák széles spektrumát kimeríteni — a részeg headbengelés veszélyeitől a prosztatamasszázs előnyeiig.

Közben eldöntöttük, hogy január 31-én ismét körbefutjuk a Velencei-tavat (reggel 9, agárdi szabadstrand parkolója, bárki jöhet!). Pók Janóék ui. ismét tófutást hirdettek, ezúttal a nemzetközi, 50 km-es Yours Truly futás keretén belül. A Finnországból indult Yours Truly kezdeményezés lényege, hogy a világ különböző pontjain élő lelkes résztvevők a tél adott napjának 24 órája alatt 50 km-t futnak vagy gyalogolnak — akár több megszakítással is, — majd az eredményeiket beküldik, feltöltik, megosztják a neten, és így virtuális közösségben egyesülve globálisan örülnek a két lábuknak.

Szóval a január végi eseményen még csak a sima tókört futunk, de kacérkodunk a gondolattal, hogy a Yours Truly következő napján, február 28-án már bevállaljuk az 50-et! Én amellett vagyok, hogy lassan, állhatatosan, meg-megállva, de nyomjuk le egyben az egész távot, Rrróka inkább két részletben futna. A terv még pontosításra szorul, de az ambíció megvan, s az a fontos. "A lélek kész, de a test erőtlen." (Mt 26,41) Vagy fordítva?

4 thoughts on “9 km beszélgetős futás

  1. A részeg headbangelés veszélyeit is megírhattad volna! :)) Én egyszer lestukkoltam egy csajt headbangelés közben. Elesett és amikor felállítottam, kancsalon nézett rám. Beszartam, hogy nagy a baj, de kiderült, hogy születése óta kancsal. Még arra is emlékszem, hogy a Deep Purplétól a Smoke on the water számra történt mindez, 1993 őszén, Debrecenben. Mintha ma lett volna…

  2. (Mt 26,41) gondolom célzás arra, hogy én még nem futottam maratont _se_. 🙂 pedig menne, csak tényleg fordítva van…
    szóval 50km egyben? akár belesétásan? Megkérdeztem feleségem elenged-e, erre ő visszakérdezett: menni fog? én meg bólogatok. szerinte a finnek állatok, vadállatok. 😀
    menjünk!

    @BGy: :DDD és hogy zajlott az a beszélgetés, amiben kiderült, hogy születése óta kancsal? :DDD

Vélemény, hozzászólás?