20 km futás Biatorbágy üdülőtelepig és vissza

20 km futás Biatorbágy üdülőtelepig és vissza

Loading

– 2h 01′ 00" alatt
– st: Megadeth – Endgame; Magtens Korridorer – Milan Alle

Rrróka barátom üdült, így egyedül vágtam neki szombat este az Érd körüli dombságoknak. A Fundoklia-völgyi tanösvény után (egyre több fiatalt látok itt üzekedni, eszembe is jutott, hogy ez igazából "kanösvény", de rögtön el is hessegettem a fejemből ezt a nem túl sikerült szóviccet), szóval átvágtam az M7-es fölött, végig a levendulamező mentén (nem tudom, kinek jut eszébe sok négyzetkm-en levendulát ültetni, ha valaki tudja, mondja meg), majd az elhagyott laktanya (?) előtt, az Esztergályos utcánál kénytelen voltam átmenetileg visszatérni a civilizációba. Ez nem tartott sokáig, az első lehetséges alkalommal letértem az aszfaltról, és ész nélkül futottam tovább északnak. Itt kezdtem fáradni.

A terv az volt, hogy egy órát futok, aztán fordulok vissza, és nagy volt a kísértés, hogy az egy óra leteltét a földön ücsörögve várjam be. Aztán összeszedtem magam, eszelősen hatoltam tovább az ismeretlenbe. Végül egy olyan részen csippant az egy óra, ahol jobb oldalt erdő, bal oldalt kertek voltak. Otthon megnéztem a térképen, azt mondja, ez már Biatorbágy üdülőtelepének a határa.

Nem időztem sokat, mert egyből megtaláltak a szúnyogok, térültem, fordultam. A pulzusom 162 bpm körül járt, teljesen jó, az út enyhén lejt, hajrá! Nem engedtem, hogy csábítson a lejtés, az előző tempót tartva, kiegyensúlyozott ütemben toltam hazáig. A Google Maps 9,96 km távolságot mutat egy irányba, de ez valamivel több lehet a szintkülönbség miatt. Végül itt egy fotó, amit a blog hűséges olvasóinak lőttem, hasonló jó futásokat kívánva. A címe: Levendulamező alkonyi fényben.

10 thoughts on “20 km futás Biatorbágy üdülőtelepig és vissza

  1. Épp eszembe jutott, hogy egyszer megnézném ezt az útvonalat, de az említett párocskák most egy kissé elvették kedvem.
    A levendula olaja egyébként, ha jól tudom elriasztja a szúnyogokat, úgyhogy legközelebb dörzsöld be magad vele, hátha 🙂

Vélemény, hozzászólás?