10km beszélgetős futás

10km beszélgetős futás

Loading

Dobzse mondta múltkor, hogy ezt az öcsi tempót amit mostanában tudunk nyújtani még ő is bírná, így szaván fogtam és megbeszéltünk egy közös edzést. Viszonylag későn 3/4 8-kor indultunk el, nyáron ugye egyre későbbre tolódnak a futások, hátha lehűl az idő, hát valamennyire le is hűlt, de azért nem bántam, hogy Nagytétény felé mentünk és a Sárd utca végén ott várt minket a közkút a friss hideg vízzel. Elég kellemes 5:30-5:40 közötti tempóban haladtunk, beszélgetve a versenytervekről, lábproblémákról, sőt még a számomra amúgy teljesen érdektelen foci EB is szóba került.
Szóba került, hogy a lábujjzsibbadásom oka talán a cipőben is kereshető, és el lehetne menni egy jó ki talpológushoz, aki Dobzsénak is frankó cipőtalpbetétet csinált a sarokproblémái kezelésére. Egy ilyen egyedi paraméterek alapján pontosan a lábamra csináltatott talpbetét még a stabil cipőt is kiválthatná, de ez nem teljesen világos számomra, nem használ valaki ilyesmit futócipőben? Borzasztóan megkönnyítené a döntést az őszi maratonról, hogy sikerül-e megszabadulnom ettől az idegesítő-fájdalmas tünettől.
Fura, hogy visszafele vagy 1,5 perccel lassabbak voltunk, pedig nekem a futás egyenletesebbnek tűnt, lehet hogy a csapnál lubickoltuk el az időt, vagy egyszerűen csak arról van szó, hogy odafele kelet felé futottunk és így a föld forgása a talpunk alá görgette az utat, mint ahogy azt egy futógép teszi.
Végre jól is esett, lehet hogy a délutáni futások tényleg a szokatlan meleg miatt nem kényelmesek.

Idő: 00:56:25
Táv: 10 km
Tempó: 05:39

17 thoughts on “10km beszélgetős futás

  1. Nekem Triactive run betétem van, de újabban nem használom, mert elég vastag és kicsi lenne rám a cipő. Amíg hordtam jónak tűnt, csak nagyon drága, azt hiszem 16eFt. Biztos van olcsóbb is.
    Ha csináltatsz, mindenképpen vidd a cipődet.

  2. Én tavaly azt derítettem ki, hogy ha betétet akarok csináltatni, akkor ahhoz olyan cipő kell, amiben nincs alátámasztás. De a betét valóban annyi, amennyit káosz írt, plusz a cipő ára, amit betét nélkül nem tudok hordani… ezen a ponton úgy döntöttem, jó lesz nekem a támasztott cipő.

  3. Rrróka, ezek a rád szabott betétek nagyon jók, bár tényleg nem olcsók. Én még nem használtam, de a munkám során rengeteg mindenkinek csináltattam (konduktor vagyok és elég sok mindenféle durva lábfejdeformitással találkozok) és a gyönyörűen korrigálja a komoly defiket is. Bár a te esetedben szerintem lehet hogy egy másik cipő megoldaná a problémát, mondjuk egy olyan aminek nagyobb a toe-box-a?

  4. @rrroka: A túl erős támasztás nyomhat ideget vagy egyébb fontosnak tetsző képződményt a talpban és okozhat ilyen tünetet, beleillett a képbe az Omni, Supernova mert stabil cipők, de a Response meg neutrális-szupináló lábra való, így kakukktojás.

    Ancsúr ötlete szerintem megér egy próbát, a Saucony is gyárt szélesebb kaptafára készült cipőket. Ha ez sem jön be, fogj egy fejszét, az csak egyszer fáj! 🙂

Vélemény, hozzászólás?